• درمان زردی با روش های سنتی یکی از راه های درمان زردی در نوزادان است. بسیاری از افراد روشهای سنتی درمان را به درمان های پزشکی ترجیح می دهند و از این روش ها برای کاهش زردی نوزاد خود استفاده می نمایند. به گفته برخی از افراد به ویژه قدیمی تر ها آرد جو می تواند زردی نوزاد را درمان نماید. تاثیر آرد جو بر زردی نوزادان در این مقاله بررسی شده است. زردی از مشکلات شایع در نوزادانی است که به تازگی متولد شده اند و به دست آوردن اطلاعات و راهکارهایی که در این زمان بتوان با آن به درمان زردی نوزاد کمک نمود بسیار مهم است. یکی از راه های درمان زردی استفاده از روشهای سنتی می باشد.

    روش های سنتی به ویژه در میان افراد بومی برای درمان زردی بسیار کاربرد دارد و برخی از این افراد برای درمان زردی نوزاد خود به پزشک مراجعه نمی کنند و با استفاده از روش های سنتی قصد درمان زردی نوزاد خود را دارند. یکی از این روشها استفاده از آرد جو برای درمان زردی است. بسیاری از افراد معتقد هستند که آرد جو می تواند زردی نوزاد را کاهش دهد و به درمان آن کمک نماید. با توجه به اینکه عده زیادی از افراد از روش های سنتی برای درمان زردی استفاده می کنند و در بیشتر موارد نیز به پزشک مراجعه نمی کنند از این رو بر آن شدیم تا به بررسی تاثیر آرد جو بر درمان زردی نوزاد بپردازیم و ببینیم که آیا واقعا زردی نوزاد با استفاده از آرد جو می تواند درمان شود یا خیر؟

    بررسی تاثیر آرد جو بر درمان زردی

    برای بررسی تاثیر آرد جو بر درمان و کاهش زردی نوزاد ابتدا یک تحقیق جامع و کامل به عمل آمد.

    در این تحقیقات تعداد زیادی نوزاد مورد بررسی قرار گرفتند. در این روش دو دسته نوزاد که به زردی مبتلا بودند برای مطالعه انتخاب شدند. این نوزادان رسیده (ترم) بودند و سطح بیلی روبین آنها از ۱۵ میلی گرم در دسیلی لیتر به بالا بود. دسته اول نوزادان با در کنار درمان با استفاده از فتوتراپی از روش های سنتی برای درمان زردی نیز استفاده شد. برای مطالعه درمان زردی با روش های سنتی مثل آرد جو علاوه بر استفاده از روش درمان زردی با فتوتراپی از آرد جو نیز استفاده گردید. به این ترتیب که آرد جو نرم شده روی تمامی قسمت های بدن نوزاد به غیر از صورت و ناف پاشیده شد. دسته دوم نوزادان تنها با استفاده از روش فتوتراپی بدون استفاده از درمان زردی با روش های سنتی تحت درمان قرار گرفتند.

    این بررسی نشان داد که تفاوت آماری قابل توجهی میان زمان بستری بین دو گروه نوزاد وجود داشت و مدت زمان بستری و کاهش زردی در نوزادانی که علاوه بر روش های مدرن اعم از فتوتراپی از درمان زردی با روش های سنتی نیز استفاده نموده بودند کوتاه تر بود.

    از این آزمایش و تحقیقات می شود نتیجه گرفت که آرد جو می تواند باعث کاهش زردی در نوزادان گردد

    و فتوتراپی با آرد جو از فتوتراپی تنها موثرتر بود.

    درمان زردی با روش های سنتی

    اگر چه از تحقیقات به دست آمده این نتیجه به دست آمد که درمان زردی با روش های سنتی اعم از آرد جو می تواند به سریعتر درمان شدن زردی کمک نماید اما نباید این مسئله را فراموش کرد که درمان زردی با روش های سنتی تنها باید با نظر و تایید پزشک همراه باشد و از به کارگیری خودسرانه درمان زردی با روش های سنتی حتی اگر از تاثیر آن مطمئن باشیم باید خودداری نماییم. این آگاهی باید به مردم و افراد جامعه داده شود که در صورت بروز هرگونه علائم زردی باید مراتب به پزشک متخصص ارجاع شود و در صورت ابتلای نوزادشان به زردی این نوزاد باید تحت درمان های پزشکی قرار بگیرد. حال پزشک بر اساس شرایط نوزاد می تواند مجوز درمان زردی با روش های سنتی را در کنار روش های مدرن پزشکی ارائه دهد.

    نوزادانی که در تحقیقات برای پی بردن به تاثیر آرد جو بر درمان زردی مورد بررسی قرار گرفتند دارای:

    وزن بالای ۲۵۰۰ گرم

    سن بارداری ۳۸ هفته یا بیشتر

    و سطح بیلی روبین بالای ۱۵ میلی گرم بر دسی لیتر

    بودند. بدیهی است که افراد برای استفاده از درمان زردی با روش های سنتی باید تمامی شرایط نوزاد را در نظر داشته باشند و از آنجا که یک فرد عادی نمی تواند از به خوبی شرایط نوزاد را تشخیص دهد

    و این کار نیاز به آزمایشات دقیق پزشکی دارد

    بهتر است درمان هر چه که باشد توسط پزشک متخصص تایید و ارائه گردد.

    عدم استفاده از درمان زردی با روش های سنتی

    درمان زردی با روش های سنتی برای درمان هر نوع زردی مجاز نیست زیرا:

    زردی می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد برای مثال

    • کمبود آنزیم G6PD
    • عفونت و سپتی سمی
    • بیماریهای متابولیک
    • انسداد مجاری صفراوی
    • و بیماریهای همولیتیک (ناسازگاری Rh و ABO)

    در صورت وجود هر یک از علائم بالا نوزاد مربوطه از شرایط تحقیق حذف می شود.

    زیرا این بررسی تنها روی نوزادان سالم و ترم انجام می شود. در صورتی که هر یک از علائم و نشانه های بالا در نوزاد وجود داشته باشد دیگر درمان های سنتی پاسخگو نیست و باید از روش های درمانی پزشکی برای کاهش زردی استفاده نمود.

    هدف از درمان زردی نوزاد

    هدف از درمان چه با روشهای مدرن و چه درمان زردی با روش های سنتی جلوگیری از رسیدن میزان غلظت بیلی روبین غیر مستقیم به سطحی است که در آن ممکن است آسیب های مغزی به نوزاد وارد شود. زیرا بیلی روبین یک ماده سمی است و برای مغز خطرناک است. متداول ترین روش درمان زردی استفاده از روش فتوتراپی است البته درمان زردی با روش های سنتی از دیگر روش های درمانی است اما این کاملا بستگی به شرایط نوزاد دارد که از کدام روش برای کاهش زردی استفاده شود. در موارد شدیدتر از روش تعویض خون برای کاهش زردی استفاده می شود.

    در اثربخشی روش درمان

    • مدت زمان بستری
    • میزان فتوتراپی و شدت آن
    • شرایط نوزاد

    و سایر موراد باید بررسی شوند و در نظر گرفته شوند.

    تا در کوتاه ترین زمان بتواند به درمان زردی رسید.

    برای آشنایی با درمان زردی با روش های سنتی و مدرن با ما در شرکت زردی شکن رسام در ارتباط باشید.

    ما در شرکت زردی شکن رسام ارائه دهنده بروز ترین دستگاه ها و روش های درمان زردی در نوزادان می باشیم برای مشاهده کلیه محصولات ما تنها کافیست به صفحه محصولات مراجعه نمایید.

    •  

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *